Gorj: Prefectul propune ca accesul cu mașina la Rânca să fie permis doar turiștilor care au cazare

Pentru a evita blocajele în trafic pe drumul care duce spre stațiunea Rânca, din județul Gorj, prefectul județului impune restricții. Acesta susține că va propune ca în stațiune să li se permită accesul cu mașinile doar turiștilor care au cazare în zonă.

Propunerea i-a nemulțumit chiar și pe cabanieri, care cred că acesta va duce la o scădere a turiștilor la munte.

Cozile de mașini și blocajele de pe Drumul Național 67 C, între Novaci și Rânca, l-a determinat pe prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, să găsească soluții de fluidizare a traficului.

Astfel, în stațiune vor putea urca doar cei care prezintă dovada cazării în zonă. Conform propunerii prefectului, în localitatea Novaci vor exista filtre ale poliției care vor verifica acest lucru.

Propunerea a nemulțumit cabanierii și pe turiștii din apropiere care doresc să urce dimineața în stațiune și să coboare seara.

Cabanierii spun că industria HoReCa nu poate fi susținută doar din cazare. Deocamdată, decizia prefectului încă se discută cu polițiștii de la serviciul rutier și asociațiile cabanierilor din Rânca.

O altă propunere este aceea ca urcarea și coborârea în și dinspre stațiune să se facă doar într-un interval orar. În ultimul weekend, în Rânca s-au aflat peste 4.000 de turiști, pe drum formându-se cozi interminabile de mașini.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS