Confidenţialitate

Gorj: Pagube importante din cauza furtunilor din ultima vreme | AUDIO

Autoritățile din Gorj evaluează pagubele furtunii care a avut loc în zonă și, până în acest moment, sunt pierderi majore. Aproape 1 hectar de pădure de a fost pus la pământ de furtună, mai multe mașini au fost distruse, acoperișurile mai multor blocuri au fost zburate, crucile dintr-un cimitir au fost doborâte, iar pe Transalpină, tarabele și rulotele comercianților au fost luate pe sus de vijelie.

În Gorj, 11 localități au fost afectate de furtună. Zona de munte a fost cea mai afectată unde, pe lângă vijelii a căzut și grindină de mari dimensiuni.

Vântul puternic, care a suflat în rafale și cu 90 de km la oră,  a distrus aproape 1 hectar de pădure de pin în localitatea Baia de Fier, în apropiere de Peștera Muierii.

Pădurea de pin de pe Cheile Galbenului aparține celor  de la Romsilva. În localitatea Stănești, mai mulți brazi au fost smulși din rădăcină și au distrus mai multe cruci dintr-un cimitir.

Pe Transalpină, furtuna a luat pe sus trabele și rulotele comercianților, distrugându-le în totalitate. La Târgu-Jiu, acoperișurile de pe 4 blocuri au fost smulse și aruncate în parcări, unde au distrus mai multe mașini. Grindina a căzut în mai multe localități distrugând culturile agricole.

Pagubele sunt mari și încă se evaluează, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Mladin