Gorj: O femeie de 60 de ani, amendată cu 4.500 de lei după ce a lipit pe coteț un afiș electoral cu Victor Ponta

O femeie în vârstă de 60 de ani din Gorj a fost amendată de poliție cu suma de 4.500 de lei pentru că a afișat pe un coteț din gospodăria sa afișe electorale.

Femeia în vârstă de 60 de ani l-a pus pe Victor Ponta, candidatul PSD din Gorj la alegerile parlamentare din acest an, pe anexa gospodărească.

Sesizare a fost făcută de un tânăr în vârstă de 29 de ani din localitatea Fărcășești care a sunat pe 112 și a reclamat faptul că în curtea unei bătrâne, pe un coteț, se află mai multe afișe cu candidatul la alegerile parlamentare, Victor Ponta.

Polițiștii i-au aplicat bătrânei sancțiunea de 4.500 de lei şi i-au cerut să dea jos afișele.

Bătrâna susține că nu știa că nu are dreptul să pună afișe în curtea ei. Spune că nu are bani să achite amenda întrucât pensia ei este de 500 de lei pe lună.

Afișele cu Victor Ponta le-a luat de la sediul partidului din Fărcășești si declara ca le-a spus si celor din PSD ca le va afișa în curte.

Nimeni însă nu i-a spus ca e contrar legii. Aceasta este, de fapt, o modificare adusă legii electorale în sensul că nu ai voie să afișezi materiale electorale nici măcar în curtea casei tale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS