Confidenţialitate

GORJ: O bucată de stâncă s-a desprins și a căzut peste o mașină, rănind două persoane

O bucată de stâncă s-a desprins de pe versanţi, în Defileul Jiului, și a căzut peste o mașină, rănindu-l pe șofer și soția acestuia, relatează Mediafax.

Polițiștii fac cercetări la fața locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul.

“Pe Defileul Jiului, o femeie de 29 de ani, din Baia de Fier, a fost rănită ușor la mâna stângă, de o piatră care s-a desprins de pe un versant. Femeia se afla în mașină cu soțul său și s-au deplasat împreună la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale. A fost o stâncă de aproximativ 20 de centimetri. A căzut prin parbrizul mașinii”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

“A căzut un bolovan pe parbriz. Domnul a rămas la spital la Bumbești-Jiu, doamna este la UPU Târgu-Jiu, cu traumatism la mână”, a precizat Jana Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, miercuri dimineată au căzut mai multe pietre de pe versant, pe Defileul Jiului, după ce a plouat în zonă, în ultimele zile, însă circulaţia rutieră nu a fost afectată. Pentru că există riscul ca şi alte pietre să se desprindă din versant, poliţiştii îi sfătuiesc pe șoferi să reducă viteza, pentru a putea face manevre de evitare în caz de pericol.

Până la ora 21.00, județul Gorj se află sub avertizare cod galben, fiind anunțate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului.