Gorj: Medicii de familie refuza sa cumpere cititoare pentru carduri de sanatate

Deşi un astfel de aparat costă 50 de lei, medicii de familie susţin că statul ar fi trebuit să suporte aceste cheltuieli.

Majoritatea medicilor de familie din Gorj refuză să achiziţioneze cititoarele pentru cardurile de sănătate care deja sunt distribuite asiguraţilor.

Deşi un astfel de aparat costă 50 de lei, medicii de familie susţin că statul ar fi trebuit să suporte aceste cheltuieli.

Reprezentanţii Casei de Asigurări susţin că medicii care nu fac dovada că deţin aceste cititoare până la 1 ianuarie, vor avea contractele reziliate pentru plata serviciilor medicale.

Doar 10 din cei 200 de medici din Gorj au cumpărat cititoarele pentru carduri. Restul refuză să facă aceaste achiziţii.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu spune că dacă statul a suportat financiar emiterea de carduri de sănătate către populaţie, tot Guvernul trebuie să cumpere şi aceste cititoare pentru a fi distribuite medicilor.

Directorul Casei de Sănătate din Gorj, Daniel Bondoc, le transmite medicilor că dacă până la 1 ianuarie 2015 nu fac dovada achiziţionării cititoarelor, vor avea contractele reziliate.

Activarea cardurilor, care înlocuiesc adeverinţa de asigurat, se face la prima vizită a pacientului la medicul de familie, după ce acesta este introdus în cititor

Distribuirea cardurilor de sănătate a început la mijlocul lunii septembrie, iar în Gorj au fost distribuite până acum 150.000 de carduri din totalul de aproape 250.000.