GORJ: Măicuțele de la Mănăstirea Tismana au făcut o colivă decorată cu insemnele casei regale

În mai multe instituții din județul Gorj, Regele Mihai I a fost pomenit și s-au făcut slujbe religioase în memoria sa.

La Inspectoratul Școlar Județean Gorj, profesorii s-au strâns în sala de consiliu și s-au rugat pentru liniștea veșnică a regelui. Un sobor de preoți a făcut un parastas, după ce măicuțele de la Mănăstirea Tismana a preparat o colivă decorată cu insemnele casei regale a României-potrivit corespondentului Europa FM, Gabriela Mladin.

Înainte de a-și începe activitatea, în mai multe instituții din județul Gorj, funcționarii s-au strâns și au ținut momente de reculegere.

Zeci de profesori s-au adunat astazi la Inspectoratul școlar și au organizat un parastas.

Preoții care au făcut o slujbă de pomenire sunt și profesori și au explicat că în aceste zile de doliu și-au schimbat programa școlară și le-au vorbit elevilor despre viața Regelui Mihai I.

În insituțiile statului care au program cu publicul au fost deschise cărți de condoleanțe în care deja sute de oameni și-au scris regretele.

De asemenea, Primăria Municipiului Târgu Jiu a anunțat că iluminatul ornamental amplasat pe clădirea Prefecturii și cea a Primăriei va fi oprit pe perioada celor trei zile de doliu național în memoria Regelui Mihai.

Și bradul de Crăciun amplasat în centrul orașului va fi stins 3 zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS