Gorj: Fiscul scoate la vânzare dispensarul medical al unei comune

ANAF a scos la vânzare mai multe bunuri imobile ale unei primării din județul Gorj. Este vorba despre dispensarul medical, căminul cultural și o casă de vacanță din stațiunea Săcelu. Pe 11 mai se încearcă valorificarea, prin licitație, a acestor clădiri pentru recuperarea unui sume de 500.000 de lei. Prejudiciul provine dintr-un dosar penal în care cei găsiți vinovați nu l-au putut achita.

Fiscul din Gorj a scos la vânzare dispensarul medical, o casă de vacanță şi căminul cultural din Săcelu pentru datorii vechi, care provin din anul 2004. Atunci, un dosar intrumentat de procurorii DNA găsea vinovate 2 persoane, fostul primar și un afacerist, care au decontat fictiv lucrări la canalizare și la aducțiunea de apă.

Banii proveneau printr-un proiect SAPARD, iar prejudiciul adus era de 500.000 de lei. Pentru că cei doi, condamnați la 7 ani de închisoare, nu au putut achita banii, judecătorii au stabilit că ei trebuie recuperați de la Primăria din Săcelu, beneficiara lucrării. Primarul din localitate, Florin Jurebie susține însă acțiunea ANAF nu este în regulă, întrucât comunitatea este prejudiciată de două ori, odată prin nefectuarea lucrărilor și acum prin deposedarea bunurilor.

Pe 11 mai are loc licitația public pentru cele 3 clădiri. Dacă la casa de vacanță și la căminul cultural, primăria poate renunța, dispensarul medical funcționează cu un singur medic de familie la care sunt înscriși apropea toți locuitorii comunei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS