Confidenţialitate

GORJ: Femei de serviciu, anchetate disciplinar după ce s-au plâns că trebuie să aducă bani de acasa pentru plata CAS

Femeile de serviciu de la grădinițele din comuna Roșia de Amaradia, care s-au plâns jurnaliștilor că revoluția fiscală le lasă cu buzunarele goale, au fost chemate la Inspectoratul Școlar pentru note explicative.

Șefii lor s-au supărat foarte tare când le-au văzut în fața jurnaliștilor – potrivit corespondentului Europa FM, Gabriela Mladin..

Femeile explicau cum trebuie să vină cu bani de acasă pentru plata contribuțiilor sau, în alt caz, cum se diminuează veniturile după aplicarea modificărilor fiscale.

Cele două femei de serviciu lucrează pe contracte part-time. Una dintre ele, cea pontată 2 ore pe zi, trebuie să mai aducă de acasă 200 de lei în ziua de salariu, pentru acoperirea contribuţiilor către stat.

Celalată femeie de serviciu, lucrează cu jumătate de normă şi a fost anunţată că va încasa salariul la jumătate, pentru că restul se duce la bugetul statului.

Femeile s-au plâns jurnaliştilor că aceste modificări le lasă cu buzunarele goale. Imediat, însă, au fost chemate de şefi, care le-au comunicat că, din dispoziţia Inspectoratului Şcolar, trebuie să dea note explicative în care să scrie, în detaliu, cum a aflat presa despre acest subiect: cine a anunţat şi de ce au dat interviuri fără ca cei din conducerea Inspectoratului să ştie.

Li s-a mai spus că sunt 160 de angajaţi din unităţile de învăţământ din Gorj în aceeaşi situaţie care n-au ieşit să se plângă presei şi care au avut încredere în guvernanţi că vor rezolva situaţia.

Reprezentanţii inspectoratului şcolar din Gorj confirmă că angajatele au fost chemate să explice, însă, nu cum a aflat presa despre acest subiect, ci pentru lămurirea situaţiei financiare.