Confidenţialitate

Gorj: Elevii de la o școală cu predare în română au primit subiectele de simulare pentru cei maghiari. Copiii, rechemați să dea proba | AUDIO

Este anchetă la o școală din județul Gorj după prima probă de simulare la evaluarea națională. Elevii de la școala Albeni au primit pentru rezolvare subiectele pentru limba maghiară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou testările cu subiectele destinate lor.

Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la evaluarea națională. La ora 9:00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare in limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

După ce au ieșit din sală, copiii, care nici ei nu au sesizat greșeală, subiectele fiind redactate în limba română și pentru școlile cu predare în limba maghiară, au plecat acasă, însă profesorii și-au dat seama că nu distribuiseră subiectele care trebuie.

Drept urmare, au rechemat elevii la școală pentru a susține din nou examenul, de această data cu subiectele bune, cele stabilite pentru școlile cu predare în limba română.

Cei din Inspectoratul Școlar Județean Gorj susțin că au început o anchetă la această scoală, de vină fiind doar profesorii, care nu au descărcat de pe site subiectele care trebuiau împărțite acestor copii.

Mai mult, cei de la ISJ susțin că profesorii au supus elevii la un stres în plus, iar pentru asta trebuie să răspundă disciplinar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor> Gabriela Mladin