GORJ: Doi octogenari au salvat un copil surdomut căzut într-o fântână din Drăguțești

O femeie de 79 de ani și un bărbat de 80 de ani sunt salvatorii unui băiat de 14 ani, surdomut, din comuna Drăguțești. Copilul se află acum internat la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu unde a ajuns în soc hipotermic. Medicii susțin că a fost adus la timp pentru a putea fi salvat.

Băiatul în vârstă de 14 ani, surdomut, a mers la fântâna din curte pentru a scoate apă, în timp ce era singur acasă. Cel mai probabil, a alunecat din cauza noroiului din jurul fântânii. După ce a căzut în fântână, a reușit totuși să se prindă de lanț, dar apa l-a acoperit până la gât. A rămas acolo până când gemetele lui au fost auzite de o femeie.

Știam că băiatul avea probleme. Îl auzeam prin curte de multe ori plângând, probabil că ca-l mai certa mama lui. Acum sunetul era foarte ciudat, un geamăt cu un ecou, parcă era undeva. Am sărit gardul, l-am căutat peste tot. După sunet mi-am dat seama că este în fântână. M-am speriat și am cerut ajutoare. M-am dus la un vecin și i-am spus copilul e in fântână. Hai să-l scoatem de acolo. A venit vecinul și m-a ajutat, nu știu de unde atâta forță pentru că și el are 81 de ani. Copilul era disperat, plângea, se ținea atât de bine de lanț de îi învinețiseră mâinile. Cel mai greu a fost să ne înțelegem cu el. Nu ne auzea și prin semne, i-am spus să se țină bine de lanț, să nu-i dea drumul că noi îl scoatem” povestește Constanța Iovițoiu.

Femeia are 79 de ani, iar vecinul căruia i-a cerut ajutor are 81 de ani.

Amândoi am tras de lanț. Băiatul era foarte greu, dar eram disperați pentru că nu știam de cat timp se afla acolo, iar el era foarte speriat și ud tot. Tremura. A avut zile”, spune  Constantin Căldărușe.

Cel mai greu, povestesc cei doi eroi ai lui Alexandru, a fost să se înțeleagă cu băiatul, din cauza deficiențe lor de vorbire și auz.
Au reușit să-l scoată și imediat au anunțat ambulanța. Copilul era speriat și vânăt. L-au schimbat în alte haine și au așteptat medicii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS