Confidenţialitate

Gorj: Conducerea unui spital a decis scoaterea unor aparate neesențiale din priză la final de program și scăderea temperaturii din calorifere

Spitalele din Gorj caută soluții pentru reducerea cheltuielilor la energie electrică. La unul dintre spitale, cel de la Novaci, facturile la energie electrică sunt de aproape 4 ori mai mari.

În aceste condiții, computerele, imprimantele și alte aparate din spital vor fi scoase din priză la finalul programului de lucru, iar pentru reducerea cheltuielilor cu agentului termic, a fost scăzută temperatura și cumparate pilote pentru pacienți.

Facturile de energie electrică au început să sosească deja mărite spitalele din Gorj. În orașul Novaci, Spitalul a primit recent o factură de aproape 4 ori mai mare decât cea de anul trecut din aceeași perioadă.

Emil Grigore, manager Spital Novaci:

„Vă dau un singur exemplu, în 31.01.2019 plăteam 22.653 de lei la curent, în 2022, tot în aceeași lună 22.01.2022 72.763 de lei.”

Ca să reducă consumul, managerul a dispus ca toate aparatele care nu funcționează după terminarea programului de lucru, să fie scose din priză.

În plus, pentru reducerea consumului de agent termic, conducerea spitalului a cumpărat peste 130 de pilote, scăzând temperatura din calorifere.

Măsuri de reducere a consumului de energie electrică și agent termic au fost luate și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. De exemplu, au fost efectuate mai multe lucrări de schimbare a tâmplăriei la geamuri și de izolare termică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Coaliția vrea ca schema de plafonare și compensare a energiei să se aplice pentru consumul real, nu pentru cel din anul precedent

Sursa foto: Shutterstock