Confidenţialitate

Gorj: Centru de vaccinare, mobilat și utilat de la cabinetele școlare, înființat într-o grădiniță | AUDIO

Centrele de vaccinare pentru etapa a 2-a de imunizare trebuie să-și înceapă activitatea de luni. Cei care trebuie să se ocupe de amenajare sunt primarii din localitățile unde s-a stabilit să funcționeze acestea.

Cu visteriile goale, edilii caută soluții ca până luni să fie totul pregătit. Un primar din Gorj nu a avut altă soluție decât să ia mobilierul și logistica din cabinetele medicale școlare pentru dotarea centrului de vaccinare.

În municipiul Motru, din județul Gorj, centrul de vaccinare va funcționa într-o clădire în care a fost o grădiniță. Este singurul spațiu în care se pot face circuitele stabilite de autorități.

În privința dotărilor, primarul din Motru, Cosmin Morega a decis să ia de la cabinetele scolare mobilierul. Ordonanța de Urgență a Guvernului privind organizarea și decontarea cheltuielilor pentru aceste centre a fost dată prea târziu, respectiv vineri, 15 ianuarie, însă, până la această dată, centrele de vaccinare trebuiau și autorizate de DSP.

Așa că, paturile, dulapurile, birourile, materialele sanitare și computerele din școli, au fost luate. Și personalul care lucrează în aceste cabinete va fi transferat în centrele de vaccinare.

Probleme vor apărea în momentul în care încep cursurile în unitățile de învățământ. Totul trebuie dus înapoi și dezinfectat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin