Confidenţialitate

Gorj: Căutări pe râul Jiu după un bărbat care a căzut din barcă

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Rovinari, a căzut în apă dintr-o barcă pneumatică în timp ce se afla la plimbare.
În momentul în care s-a dezechilibrat, în barcă se mai afla un bărbat care a putut fi recuperat de cei de la ISU din Jiu.

Zona în care s-a răsturnat barca este extrem de periculoasă, sunt curenți de apă și face dificilă chiar și operețiunea de salvare a celor de la ISU Gorj.

Apelul la 112 a fost făcut aseară în jurul orei 22,00. Inițial, în barca pneumatică se aflau patru bărbați care au plecat din Târgu-Jiu, în scop de agrement, doi dintre ei au decis, însă, să renunțe la deplasare cu câteva minute înainte de a se răsturna aceasta.

Ceilalți doi au continuat să se deplaseze pe râu, iar la cîțiva kilometri barca s-a răsturnat. Apelul către autorități a fost facut de cei 2 tineri care abandonaseră deplasarea cu barca, după ce au vazut că ceilalți nu mai ajung în Rovinari, zona în care stabiliseră să se întâlnească.

Au mers pe cursul apei și au văzut barca răstrunată și prinsă, practic într-un dig. Unul dintre tineri a fost salvat de către cei de la ISU, celălalat în vârstă de 29 de ani nu a fost găsit încă.

Toată noaptea au avut loc căutări până în jurul orelor 2, iar în această dimineață iu, barca, Tânărul se căsătorise în urmă cu 2 zile, iar poliția speră că este totuși în viată și a solicitat sprijiinul populației pentru a-l identifica, publicând semnalmentele acestuia.

Gabriela Mladin