Confidenţialitate

Gorj: Bărbat înscris la liceu, promovat, deși nu a trecut pe la școală | AUDIO

Anchetă în Gorj, după ce un bărbat, înscris la liceu, a fost promovat deși nu a trecut pe la școală.

Elevul, în vârstă de 46 de ani, dorea să-și finalizeze studiile liceale la seral, pentru că studiase doar până în clasa a IX-a.

Între timp, s-a răzgândit și n-a mai trecut pe la școală, dar a aflat că este in clasa a XI-a.

Mai exact, a făcut o cerere de înscriere la Liceul din Turburea în urmă cu 2 ani, dar în momentul în care i s-au cerut mai multe documente pentru dosar, a renunțat, fără să mai făcă și o cerere de retragere.

Recent, elevul de 46 de ani a fost sunat de diriginta clasei pentru a-i explica cum funcționează platforma pentru cursurile online. Atunci a aflat că este în clasa a XI-a, deși nu trecuse pe la școală și nu susținuse vreun examen.

Inspectorii școlari susțin că situația este cel puțin bizară și vor face o anchetă pentru a vedea cum a fost posibil acest lucru.

Vor să vadă dacă aceasta este o situație singulară. Cei din conducerea Liceului din Turburea au refuzat să ofere explicații, precizând că în prezent se face o anchetă.

Bărbatul a depus plângere penală la Directia Națională Anticoruprie, însă procurorii au declinat competența la Inspectoratul de Poliție Gorj, care se ocupă acum de cercetarea penală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin

Foto: Unsplash/ Jeffrey Hamilton