Confidenţialitate

Gorj: Angajații din 2 instituții subordonate Ministerului Muncii au protestat față de reducerea cheltuielilor bugetare. Vor face grevă generală dacă nu vor discuta cu Guvernul | AUDIO

Angajații din două instituții din județul Gorj, subordonate Ministerului Muncii, au protestat față de reducerea cheltuielilor bugetare. Aceștia susțin că în curând vor declanșa greva generală, dacă revendicările lor nu vor fi negociate cu Guvernul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În fața instituțiilor, angajații de la AJPIS și AJOFM au ieșit cu pancarte prin care cer Guvernului, printre altele, măriri de salarii. Ei susțin că lucrează, de multe ori peste program și că au nevoie de mai mulți angajați pentru a putea face față solicitărilor.

Sindicaliștii susțin că astăzi este un protest spontan, dar atrag atenţia, că în zilele următoare ar putea ajunge să blocheze activitatea instituțiilor şi chiar să sisteze plăţile către beneficiari.

Pentru evitarea grevei generale, angajații de la AJPIS și AJOFM Gorj doresc o întâlnire urgentă cu membri Guvernului înainte de adoptarea actelor normative de reorganizare a instituțiilor din Subordinea Ministerului Muncii.

Doresc mențiunea locurilor de muncă, negocierea contractului de muncă si, susțin sindicaliștii, încetarea defăimării activității și existenței AJPIS-urilor în fața opiniei publice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Creștere de peste 1,5% în primele 6 luni ale anului 2023 pentru economia României | AUDIO