Gorj: Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu

Polițiștii au deschis o anchetă la secția de urologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu: mai mulți medici sunt bănuiți că nu au raportat infecțiile nosocomiale, așa cum prevăd procedurile. Poliția a deschis un dosar penal, iar medicii vor fi audiați.

Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal pentru neglijență în serviciu, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după plângerea formulată de un consilier județean, care susține că – pe de o parte spitalul a anunțat că nu a avut infecții în ultimii 3 ani, iar pe de altă parte – a cheltuit bani pentru eradicarea unor astfel de infecții.

Evident, neraportoarea infecțiilor nu a impus nici luarea măsurilor în spital pentru a fi eliminate. Este vorba de secția de Urologie de unde au și fost chemați la audieri mai mulți medici.

Managerul spitalului, Gigel Capotă susține că ar fi vorba despre o situație petrecută în Februarie 2018 când, din 26 de pacienți internați la Urologie, 25 ar fi prezentat Infecții intraspitalicesti dar că ar fi fost raportate. Polițiștii verifică toate aceste date în cadrul dosarului deschis pentru neglijența în serviciu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS