Confidenţialitate

Gorj: Amenzi de peste 16.000 de lei după ce un director DSP a murit de Covid 19 | AUDIO

Directorul din cadrul DSP Gorj, care a murit în luna martie a acestui an în timp ce verifica un spital, era infectat cu Sars-Cov2 în timp ce mergea la serviciu.

Adrian Dobrin era șeful Serviciului de Sănătate Publică și avea în atribuții verificarea respectării normelor de prevenire a bolii Covid 19. În plus, verifica, în fiecare spital, paturile libere pentru a le comunica zilnic Ministerului Sănătății. În luna martie, în timp ce se afla în control la Spitalul suport Covid Târgu-Cărbunești, i s-a făcut rău, iar în urma testării a fost confirmat cu Sars-Cov2.

După câteva zile, directorul din DSP Gorj a murit în drum spre București. Era transportat cu o ambulanță care s-a defectat pe drum, iar la spitalul din Vâlcea a murit. Inspectorii de muncă au deschis imediat o anchetă și au constatat, în urma verificărilor, că acesta era deja infectat cu SARS-COV 2 în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu.

Pentru nedeclararea accidentului de muncă, ITM a amendat DSP Gorj cu două amenzi, una de 10.000 de lei și alta de 6.500 de lei. În plus, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecatoria Târgu-Jiu pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În paralel, se fac cercetări și asupra decesului acestuia în ambulanța defectă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin