Google sărbătoreşte azi Ziua Internaţională a Femeii

Prima literă ‘g’ din logoul celebrului motor de căutare online a fost înlocuită cu simbolul sexului feminin.

Google sărbătoreşte azi Ziua Internaţională a Femeii.

În logo este încorporat simbolul sexului feminin în cultura europeană – simbolul Venus, dar şi o floare.

Prima literă ‘g’ din logoul celebrului motor de căutare online a fost înlocuită cu simbolul sexului feminin, iar în loc de una dintre literele ‘o’ a fost apare o floare galbenă.

Dacă dati click pe noul logo al Google se fac trimiteri pe mai multe iste-uri despre Ziua Internaţională a Femeii. Trebuie sa stiti ca Ziua Internaţională a Femeii nu a fost mereu sarbatorita pe 8 martie și nu a reprezentat același lucru: a fost mai întâi expresie a luptei femeilor muncitoare pentru dobândirea unor drepturi, ulterior o sărbătoare a mamelor în ţările din fostul bloc sovietic.

În 1909, prima Zi Naţională a Femeii a fost sărbătorită în SUA pe 28 februarie. Totodată, în 1910, la cea de-a doua Conferinţă Internaţională a Femeilor Muncitoare, o femeie pe nume Clara Zetkin, lidera organizaţiei femeilor din Partidul Social Democrat din Germania, a adus în discuţie ideea de a stabili o Zi Internaţională a Femeii.

În urmă cu 101 ani, pe 19 martie, a fost sărbătorită prima Zi Internaţională a Femeii, în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia.

În 1913 Ziua Internaţională a Femeii a fost mutată pe data de 8 martie.

În zilele noastre, este o zi de răsfăţ pentru toate femeile, care primesc flori şi diferite cadouri.