Google o omagiază pe Elisa Leonida Zamfirescu

Doodle-ul care poate fi văzut azi la accesarea motorului de căutare Google marchează 131 de ani de la nașterea româncei Elisa Leonida Zamfirescu.

Elisa Leonida Zamfirescu a făcut şcoala primară la Galaţi şi liceul la Şcoala Centrală de Fete din Bucureşti, obţinând şi un bacalaureat la secţia reală de la Liceul „Mihai Viteazul”. Respinsă de conducerea Şcolii de Poduri şi Şosele din Bucureşti, s-a înscris, în 1909, la Academia Regală Tehnică din Berlin, Charlottemburg, pe care a absolvit-o în 1912.

Șefă a laboratoarelor Institutului Geologic al României, Elisa Leonida Zamfirescu a fost considerată mult timp drept prima femeie inginer din lume, până când s-a descoperit că titlul acesta îi aparține de drept irlandezei Alice Perry, care a absolvit cu șase ani mai devreme decât românca noastră, în 1906.

Elisa Leonida Zamfirescu a fost prima femeie membră a A.G.I.R. (Asociația Generală a Inginerilor Români).

Ea s-a născut pe 10 noiembrie 1887, ziua ei de naștere fiind marcată prin Google Doodle.

Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Primul “doodle” – o reprezentare ocazională a logoului Google afişată pe prima pagină a motorului de căutare – a apărut în 1998, când fondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada şi au pus emblema evenimentului în spatele logoului Google pentru a anunţa utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă. De atunci au fost create peste 1.000 de “doodle”-uri pentru paginile de start ale Google din întreaga lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS