Google ia în considerare contestarea amenzii de 2,4 miliarde de euro impusă de Comisia Europeană

Google nu este de acord cu concluziile investigaţiei antitrust a Comisiei Europene, potrivit cărora a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţă, şi ia în considerare contestarea amenzii record de 2,42 miliarde de euro anunţată de Executivul UE, transmite Reuters.

Comisia Europeană a anunţat marţi că amendează Google cu 2,42 de miliarde de euro, după ce a constatat că Google a favoriza în mod sistematic propriul serviciu de comparare a cumpărăturilor faţă de cele oferite de companii concurente, în rezultatele căutărilor online.

”Dezaprobăm în mod respectuos concluziile anunţate marţi. Vom analiza decizia Comisiei în detaliu şi vom analiză un apel, dorind să ne susţinem cauza”, a afirmat într-un comunicat directorul juridic al Google, Kent Walker.

Decizia Comisiei Europene vine la capătul unei investigaţii de şapte ani, determinată de o serie de plângeri din partea unor companii concurente, cum este site-ul american pentru consumatori Yelp, TripAdvisor, site-ul britanic de comparare a produselor Foundem, News Corp şi grupul de lobby FairSearch.

Amenda anunţată marţi este cea mai mare impusă de Comisia Europeană unei singure companii într-un caz antitrust, peste cea de 1,06 miliarde de deuro aplicată producătorului american de cipuri Intel în 2009.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS