GOETHE-INSTITUT lansează un proiect pentru tinerii jurnaliști români vorbitori de germană

Proiectul jurnalistic se numește MILLENNIALS ÎN FOKUS și facilitează schimbul de know-how între tineri vorbitori de germană din România și cei din Germania.

Aceștia au parte de pregătire din partea unor jurnaliști profesioniști din Germania, care îi vor ghida și consilia în procesul de scriere și de abordare a unor subiecte de actualitate din societatea contemporană.

„Premisa unei societăți mai bune este o presă liberă și independentă, care conduce la exersarea unei gândiri critice și schimbă și modul în care ne raportăm la probleme și subiecte actuale. Goethe-Institut a identificat câteva teme de actualitate ce influențează viața cotidiană atât în Germania, cât și în România: ecologie, migrație, inteligență artificială, viața urbană, social media sau economie.
În cadrul proiectului Millennials în FOKUS, supunem dezbaterii temele identificate și susținem opiniile diverse, argumentate, îndrăznețe și abordările inovatoare. Proiectul se adresează generației millennials, celor care își doresc să își facă auzită vocea, să își spună cuvântul în scris și celor deschiși să participe la dezbateri, atât online, în publicații, cât și offline, în cadrul FOKUS Talk” – se arată într-un comunicat de presă al Goethe-Institut.

FOKUS Talk, o serie de dezbateri în cadrul cărora un invitat, un moderator și publicul prezent pun în discuție teme precum depășirea propriilor limite, generații, identitate, carieră și gender, sistemul educațional etc.a fost lansat anul trecut.

Cei care participă la Millennials in FOKUS au parte de mai multe beneficii:
– apartenența la o comunitate în cadrul căreia au posibilitatea să interacționeze și să dezbată cu alți millennials din România și Germania și să-și exerseze tehnicile de argumentare.
– articolele vor fi publicate pe site-ul FOKUS în GERMANĂ și postate în mediul online, urmând să fie tipărite într-o publicație bianuală distribuită în România.
– un jurnalist profesionist din Germania va avea rolul de mentor și va edita materialele scrise.

Condițiile de participare:
• Vârsta între 18 și 33 de ani
• cunoștințe de limba germană la un nivel de minimum B2.

Detalii despre pașii care trebuie urmați pentru înscriere pe site-ul Goethe-Institut: http://bit.ly/MILLENNIALSînFOKUS

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS