Confidenţialitate

Globurile de Aur 2018: Artiştii au purtat negru

Aproape toţi artiştii participanţi la această ediţie a Globurilor de Aur s-au îmbracat complet în negru, în semn de protest față de scandalul declanşat de dezvăluirile privind Harvey Weinstein, producătorul acuzat de hărţuire, agresiuni sexuale sau viol de peste 100 de femei.

Staruri precum Angelina Jolie, Jessica Biel, Kerry Washington și Catherine Zeta Jones au avut ținutele cele mai lăudate. Ele au purtat rochii negre lungi.

Alte ținute apreciate de critici au fost ale actrițelor Kate Hudson, Alison Brie, Emilia Clarke, Reese Witherspoon și Gilian Anderson.

Printre actrițele criticate pentru alegerile vestimentare de anul acesta de la Globurile de Aur se numără: Sarah Jessica Parker, Caitriona Balfe și Alison Sudol.

“Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a obținut premiul pentru cel mai bun film la categoria dramă.

James Franco a câștigat competiția celor mai buni actori într-un film comedie cu rolul din “The Disaster Artist”.

Ewan McGregor a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un serial sau un film de televiziune, grație rolului din serialul “Fargo”.

“Coco” a fost declarat pentru cel mai bun film de animaţie.

Decerate de Asociaţia presei străine de la Hollywood, Globurile de Aur lansează în mod tradiţional sezonul premiilor din cinema şi o idee privind filmele în vogă pentru Oscaruri, chiar dacă ele reprezintă un barometru mai puţin fiabil decât alte premii decernate de profesioniştii din domeniu, precum sindicatul actorilor sau cel al regizorilor.

Hollywood-ul nu şi-a revenit din şocul scandalului generat abuzurile sexuale ascunse ani la rândul în Cetatea Filmului. Fostul producător Harvey Weinstein este acuzat de peste o sută de actriţe şi foste colaboratoare de  hărţuire şi viol.