Confidenţialitate

Giurgiu: Polițiștii au confiscat aproximativ 15.000 de tone de materiale pirotehnice dintr-un TIR condus de un român | AUDIO

Luna decembrie este și luna „petardelor” și „artificiilor” vândute ilegal în piețele din țară. Multe persoane încearcă să aducă în România tone de materiale pirotehnice prin punctele de frontieră terestre.

La Giurgiu, polițiștii de frontieră au confiscat aproape 15 mii de tone de materiale pirotehnice din remorca unui TIR condus de un român. Acesta încerca să le introducă în țară ascunse prin metoda „capac”.

Cum funcționează meteodă „capac” ?

Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, șoferul transporta 20 de tone de cartofi, marfă încărcată din Bulgaria pentru o societate din municipiul Bucureşti. Dar în spatele a şase paleţi cu cartofi erau ascunse, prin metoda „capac”, sute de cutii care conţineau aproximativ 15 mii de kilograme de petarde, artificii şi alte articole pirotehnice.

Iar în Sibiu, poliţiştii au confiscat peste 700 de petarde şi jocuri de artificii de la o femeie care încerca să le vândă în Târgul Obor din oraș. Femeia le ținea ascunse într-o geantă. Polițiștii i-au întocmit un dosar penal.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Un bărbat a fost mușcat de o viperă pe un traseu din Piatra Craiului. Acesta a fost coborât de salvamontiști și dus la spital | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu