Confidenţialitate

Giurgiu: Peste 17 tone de deșeuri de plastic, oprite la vamă

Polițiștii de frontieră din Giurgiu, împreună cu inspectorii Gărzii de Mediu Giurgiu au oprit la vamă un tir încărcat cu peste 17 tone de deșeuri de plastic, deoarece șoferul, un cetățean bulgar, nu avea acte de transfer.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, nu au permis, luni, intrarea în România unui camion încărcat cu 17.120 kilograme deşeuri din plastic, deoarece şoferul nu deţinea documente de transfer, conform prevederilor legale în vigoare.

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 58 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din plastic.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că deşeurile, în cantitate de 17.120 kilograme, au fost încărcate din Grecia pentru o firmă de pe teritoriul României, iar documentaţia de transfer prezentată de către şofer, nu era conformă prevederilor Regulamentului CE nr. 1013/2006”, a spus, marți, Iuliana Butoi, purtător de cuvânt al ITPF Giurgiu.

În acest context, autorităţile de control nu au permis intrarea camionului pe teritoriul României.