GIURGIU: Două drumuri județene închise în continuare din cauza inundațiilor

Două drumuri judeţene din Giurgiu sunt în continuare închise, iar în comuna Călugăreni se acţionează cu o motopompă pentru reducerea riscului de inundare a gospodăriilor, după ce creşterile cotelor apelor râurilor au dus la inundarea a circa 2.500 de hectare de teren agricol, a informat, luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

“DJ 412 C, din cauza podului provizoriu dintre localităţile Goleasca şi Uieşti, este închis temporar circulaţiei ca urmare a revărsării râului Dâmbovnic şi a topirii zăpezii. Participanţii la trafic au ca alternativă de trafic ruta pe DJ 601 Mârşa – Roata de Jos – Crevedia, iar DJ 503 A între Răsuceni şi Răsucenii de Sus este închis temporar circulaţiei din cauza revărsării râului Câlniştea şi a topirii zăpezii, drumul fiind acoperit cu apă pe o lungime de aproximativ o jumătate de kilometru”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de CJSU Giurgiu, remis Agerpres.

Totodată, localităţile Bucşani şi Răsuceni, sunt afectate de creşterile debitelor râurilor, respectiv topirea zăpezii, fiind inundate 2.522 de hectare de teren agricol, 65 de hectare de păşune, dar şi două poduri – pe DJ 503 A şi DJ 412C.

Pe raza comunei Călugăreni se acţionează cu o motopompă de mare capacitate în scopul reducerii riscului de inundare a gospodăriilor amplasate în zone posibil a fi afectate, ţinând cont de situaţia operativă din anii anteriori, a informat CJSU.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS