Confidenţialitate

Giurgiu: Doi deputați PNL, depistați cu coronavirus. Au fost recent la o nuntă și la o ședință de partid | AUDIO

Doi deputați din organizația PNL Giurgiu au fost confirmați cu coronavirus și sunt internați la AȚI pentru îngrijiri medicale.

Este vorba despre Toma Petcu și Alexandru Andrei. Nu se ştie cum s-au infectat cei doi, dar se ştie că au participat, recent, la o nuntă cu sute de invitaţi, dar şi la o şedinţă de partid, transmite corespondentul Europa FM.

Aceștia beneficiază de îngrijiri medicale la terapie intensivă. Anchetă epidemiologică nu s-a încheiat și nu se știe încă numărul contacților.

Autoritățile au precizat totuși că incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând astfel un decalaj inerent de la o zi la altă.

La începutul lunii octombrie, cei doi deputați PNL Giurgiu au participat la nunta fiului unui primar din Giurgiu cu sute de invitați, în localitatea Podișoru, comună Bucșani, dar și la o sedință de partid.

Și nou- validatul președinte PNL al Consiliului Județean, Dumitru Beianu, a anunțat pe contul său de socializare că se află în autoizolare până luni, când va face testul pentru Covid-19 și, mai apoi, se va supune hotărârii DSP, deși, spune acesta, nu a fost contact direct al colegilor deputați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Camelia Sachetti