Giurgiu: Bomba de aviație de 250 de kg din Al Doilea Război Mondial, găsită lângă Port, urmează să fie detonată

Muncitorii de la șantierul unde s-a găsit bomba și vapoarele din apropiere au fost evacuate din zonă, iar ISU Giurgiu a solicitat sprijinul Unității Speciale de Situații de Urgență Ciolpani, care va acționa.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Giurgiu, Florin Neguț, a declarat pentru Europa FM că – cel mai probabil – bomba va fi distrusă în apropierea locului unde a fost descoperită sau într-un poligon special amenajat. Decizia urmează să fie luată de reprezentanții Unității Speciale de Urgență Ciolpani, care sunt așteptați la fața locului.

La aproximativ 1,5 kilometri de șantierul unde a fost găsit proiectilul se află un cartier de blocuri ANL și șoseaua care duce spre port.

Un proiectil neexplodat din cel de—al Doilea Război Mondial în greutate de aproximativ 250 de kilograme a fost descoperit, luni dimineața, în apropiere de Portul Giurgiu în timpul unor lucrări de șantier.

‘Prin 112 am fost anunțați că în zona AFDJ (Administrația Fluvială a Dunării) Giurgiu, în timp ce o echipă de muncitori efectua lucrări de șantier, respectiv săpau niște șanțuri, a fost descoperit o bombă de aviație de dimensiuni mari. din cel de-Al Doilea Război Mondial. Ajunsă la fața locului, echipa de pirotehniști a ISU Giurgiu a evacuat zona, respectiv muncitorii de pe șantier și a constatat că este vorba de un proiectil de aviație de aproximativ 250 de kilograme din cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguț.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS