Confidenţialitate

Giurgiu: Amendă de 60.000 de lei, pentru transportarea deșeurilor periculoase și arderea cablurilor

În Giurgiu, la Bolintin Vale, Garda de Mediu a dat amezi de 60.000 de lei pentru transportarea deșeurilor periculoase pentru sănătate.

Localitatea este acoperită zilnic de nori de fum deoarece arderea cablurilor pentru a scoate metalul dinăuntru este o ocupație devenită deja tradiție în zonă.

Reprezentantii IPJ Giurgiu au identificat în trafic, chiar în orașul Bolintin Vale,  două autoutilitare pline cu deșeuri de fier vechi, cea mai mare parte constând  în  metal obținut în urma incinerarii de anvelope uzate sau cabluri.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Giurgiu au aplicat în acest caz o amendă de 60.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României și au indisponibilizat mijloacele de transport în vederea confiscării .

Efectele poluării aerului asupra sănătății noastre sunt alarmante. Afecțiunile respiratorii și cardiace sunt cel mai des întâlnite în aceste cazuri.

Studiile au demonstrat că locuitorii din zone cu mari cantități de poluanți atmosferici în compoziția aerului sunt predispuși la afecțiuni precum pneumonie sau astm, pe lângă multe altele.