Confidenţialitate

Gimnasta americană Simone Biles, calificată la JO Tokyo

Selecţiile olimpice americane la gimnastică artistică s-au încheiat, duminică, la St Louis (Missouri), cu victoria multiplei campioanei olimpice Simone Biles, care şi-a asigurat astfel calificarea la JO de la Tokyo, informează AFP.

Deşi a căzut de pe bârnă, duminică, şi a fost departe de nivelul ei obişnuit, Simone Biles şi-a asigurat, aşa cum era de aşteptat, biletul pentru olimpiada japoneză, unde speră să egaleze sau chiar să depăşească performanţa reuşită în 2016, la Rio, de unde s-a întors acasă cu patru medalii de aur şi una de bronz.

Cu un total de 118,098 puncte, Biles a obţinut unul dintre cele două bilete care asigură calificarea automată la JO de la Tokyo, unde va fi una dintre vedetele delegaţiei americane.

Ea devansat-o cu 2,66 puncte pe Sunisa Lee, clasată pe locul secund cu 115,832 puncte şi care îşi va face debutul olimpic, la vârsta de 18 ani.

Celelalte calificate în echipa olimpică a SUA sunt Jordan Chiles şi Grace McCallum, în timp ce Jade Carey şi MyKayla Skinner au obţinut calificarea la individual, toate urmând să participe în premieră la Jocurile Olimpice.

În vârstă de 24 ani, Simone Biles va fi cea mai vârstnică gimnastă americană care ia parte la Jocurile Olimpice, după Annia Hatch (26 ani) şi Mohini Bharwaj (25 ani), la JO din 2004.