Gigi Becali va fi eliberat conditionat, a decis Judecatoria Medgidia

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali va fi eliberat condiționat, după ce a executat 2 ani din pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare.

Dacă procurorii nu vor înainta recurs, Gigi Becali va ieși din penitenciar după expirarea termenului prevăzut de lege, adică peste 3 zile.

Avocatul Bodgan Vlad le-a spus magistraților că Gigi Becali a scris două cărți: una pe teme religioase , ‘Muntele Athos, patria Ortodoxiei’, și una pe teme sportive ‘Becali şi Steaua’. În plus, în februarie, se va apuca de a treia carte: ‘Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României’. Fiecare carte scrisă îi aduce unui condamnat o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Avocatul a amintit și că finanțatorul Stelei a făcut acte de caritate, cât timp s-a aflat după gratii, a participat la toate activitățile din penitenciar, a fost de 11 ori recompensat în timpul detenției și a achitat intergral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat.

Dar procurorul a insistat ca Gigi Becali să rămână încarcerat. El le-a spus judecătorilor că perioada petrecută de Gigi Becali în penitenciarul Poarta Albă nu a dus la îndreptarea acestuia. În plus, el ar fi fost sancționat disciplinar de mai multe ori, în timpul detenției.

Amintim, Gigi Becali a fost condamnat – pe 20 mai 2013 – la 3 ani de închisoare în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării. Ulterior, a primit un spor de pedeapsă de 6 luni, după alte două condamnări: în dosarul Valiza și în cel al sechestrării persoanelor care i-au furat mașina.