Confidenţialitate

Gigantul bancar HSBC reduce 35.000 de locuri de muncă

HSBC va relua un program de reduceri de locuri de muncă pe care l-a oprit în urmă cu trei luni, anunțând reducerea a 35.000 de locuri de muncă, relatează Financial Times.

Directorul executiv Noel Quinn a declarat într-un document că decizia de a relua concedierile, întrerupte în martie, a fost determinată de o scădere a profiturilor în primul trimestru și de prognozele economice sumbre.

„Realitatea este că măsurile și schimbările pe care le-am anunțat în februarie sunt și mai necesare astăzi”, a spus Quinn. „Nu am putut opri pierderile de locuri de muncă la nesfârșit – a fost întotdeauna o întrebare, nu dacă, ci când”, a spus Quinn.

Banca a dezvăluit planul de restructurare în februarie, când a declarat că vrea să elimine 35.000 de locuri de muncă în următorii trei ani și să își scadă costurile anuale cu 4,5 miliarde de dolari. O lună mai târziu, cu piața globală a locurilor de muncă decimată de criza de sănătate publică, HSBC a spus că va amâna partea de concediere a planului.

Quinn a spus că se așteaptă ca majoritatea angajaților să rămână angajați sau plătiți până la sfârșitul anului, dar nu dorește să „promită prea mult”. El a adăugat: „Știu că aceasta nu va fi o veste binevenită și că va crea îngrijorare și incertitudini.”

HSBC a spus că va face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care părăsesc banca.