Ghid pentru suporterii Manchester City sosiți la București: Evitați taxiurile-pirat și atenție la hoții de buzunare

Evitați șoferii de taxi neautorizați și mare atenție la hoții de ceasuri și bijuterii:  sunt câteva dintre sfaturile primite de suporterii echipei Manchester City care vin la București pentru meciul de marți împotriva Stelei.

Ambasada Marii Britanii la București a publicat un ghid care conține, între altele,  informații despre traseul spre stadion și despre regulile din interiorul Arenei Naționale.

În condițiile în care suporterii englezi sunt cunoscuți drept consumatori de bere, diplomația britanică insistă că fanii aflați în stare de ebrietate nu au voie pe stadion.

Odată ajunși pe aeroport, suporterii englezi sunt informați că își pot comanda un taxi de la automatele cu touch-screen aflate chiar la ieșire.

Ambasada Marii Britanii la București amintește și de tarifele practicate: între 1,3 și 1,6 lei pe kilometru.

Diplomația insistă însă că fanii trebuie să evite taxiurile-pirat: șoferii care nu au autorizație sunt denumiți ”cowboys”.

Suporterii echipei Manchester City pot ajunge la stadion fie cu autobuzul 104 – care pleacă din zona Centrului Vechi, fie cu metroul – până la stația de metrou Piața Muncii.

Se menționează, de asemenea, că după terminarea meciului – la ora 23 și 30 de minute – nu mai circulă niciun mijloc de transport în comun.

Fanii englezi sunt informați că vor intra pe Arena Naționala prin strada Tony Bulandra, că vor trece prin mai multe controale de securitate și că nu au voie pe stadion cu băuturi alcoolice.

Sunt sfătuiți, de asemenea, să își lase pașapoartele la hotel și să aibă asupra lor o copie sau permisul de conducere, să nu consume băuturi alcoolice pe stradă și să nu facă zgomot în afara stadionului după ora 22.  În plus, trebuie să fie atenți la hoții de buzunare care acționează, de obicei, în grupuri din care fac parte și copii.

Partida tur din play-off- ul Ligii Campionilor dintre Steaua și Manchester City se joacă marți seara, pe Arena Națională,  de la ora 21 și 45 de minute.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS