Confidenţialitate

Ghid de călătorie pentru sărbători de la MAE. Care sunt țările unde o depășire a vitezei legale vă poate aduce amenzi între 1000 și 2100 de euro

Ministerul Afacerilor Externe a lansat “Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă 2018”.

Ghidul conține recomandări utile pentru călătoriile în afara graniţelor României, precum și un set de informații de interes pentru cele mai frecventate destinații turistice din această perioadă – Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie și Ungaria.

În ghid, sunteți atenționați că în Austria, dacă depăşiţi viteza legală în segmentele de drum marcate cu „Zonă cu poluare ridicată”, riscaţi amenzi de până la 2.180 de euro. În Italia amenzile pot ajunge şi la 1.000 de euro.

E bine să acordați o atenție specială și regulilor pe care unele state le au pentru cei care folosesc drumurile publice. De exemplu, în Austria este obligatoriu să vă cumpăraţi vigneta, iar dacă nu o lipiţi pe parbriz riscaţi o amendă de 120 de euro, suma pe care trebuie să o plătiţi cash.

Înainte să porniți la drum cu mașina, trebuie să rețineți că în nicio ţară din Uniunea Europeană nu sunt acceptate aparatele anti-radar, sancțiunile fiind severe în cazul depistării cu astfel de dispozitive.

“Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă 2018” este postat pesite-ul MAE, la rubrica “Sfaturi de călătorie”. Poate fi descărcat gratuit de aici.