Confidenţialitate

Ghid: Cum să alegi grădinița potrivită pentru copilul tău

Unităţile preşcolare sunt obligate să afişeze la loc vizibil autorizaţia de funcţionare provizorie sau acreditarea, dar și informaţii privind numărul de locuri disponibile și criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiiilor.

Pentru informarea părinților, ministerul a publicat pe site un ghid ce poate fi consultat înainte de a alege o grădiniță pentru cei mici.

Astfel, trebuie să vă asigurați că respectiva grădiniță funcționează legal și să cereți Atestatul de calitate si acreditare. În plus, găsiți pe site-ul ministerului lista cu toate unitățile de învățământ preșcolare publice și private.

Sunt mai multe criterii pe care le puteți folosi, atunci când căutați o grădiniță. Cele mai utilizate criterii sunt:
Apropierea de domiciliu
Pentru a căuta adresele grădinițelor puteți consulta Cartografia școlară disponibilă.
Programul de funcționare:
Grădinițele pot fi cu program normal (doar dimineața) sau cu program prelungit (cu program și după amiaza, oferind masă, odihnă pentru copii,
programe de timp liber etc.)
Facilitățile și programele educaționale oferite:

Apoi, după ce v-ați hotărât pentru o grădiniță, puteți verifica facilitățile pe care le oferă: trebuie să aibă spațiu de joacă, sală de sport, calculatoare, tablete sau alte echipamente informatice, posibilitatea învățării unei limbi străine sau a unui instrument muzical programele educaționale.  Aceste informații pot fi găsite aici.

Costurile asociate:
Dacă trebuie plătită taxă de școlarizare (la grădinițele private) sau nu, dacă trebuie să suportați, ca părinte, costurile asociate mesei sau programelor educaționale oferite (la grădinițele de
stat și cele private).