Confidenţialitate

Gheorghiță Vlad, despre motivele accelerării întăririi Armatei: Prognoza pe care o facem include și scenarii privind probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară | AUDIO

Șeful Statului Major al Armatei spune că România ia în calcul scenarii privind agravarea confictelor militare care au loc în prezent. Prezent la deschiderea expoziției Black Sea Defense de la Romaero Băneasa, generalul Gheorghiță Vlad a spus că România trebuie să ia măsuri pentru a crește capacitatea de reacție a armatei și în acest sens este nevoie de noi dotări și echipamente care să țină pasul cu inteligența artificială și cu provocările viitorului.

Șeful Statului Major al Armatei, Vlad Gheorghiță: „Iată de ce apăsăm în continuare pedala accelerării întăririi instituției apărării naționale și a consolidării poziției NATO de descurajare și apărare”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Prognoza pe care o facem realității de mâine include dezvoltări și scenarii, dintre care unele implică probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară. Pentru diminuarea probabilități mizăm în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât în plan național, cât și în cel aliat. Iată de ce apăsăm în continuare pedala accelerării întăririi instituției apărării naționale și a consolidării poziției NATO de descurajare și apărare”, a declarat generalul Vlad Gheorghiță.

Șeful Armatei Române, Gheorghiță Vlad a atras atenția în repetate rânduri că există un deficit semnificativ de personal în armată și a cerut Parlamentului să adopte urgent o lege pentru pregătirea populației în caz de război.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marcel Ciolacu, la expoziția Black Sea Defense and Aerospace: Se vor semna înțelegeri comerciale cu parteneri internaționali pentru a produce arme și muniții la standarde NATO | AUDIO | VIDEO