Confidenţialitate

Gheorghe Ştefan a fost eliberat condiţionat, după ce a plâns în fața instanței

Fostul primar al orașului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan va fi eliberat condiționat după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de detenție la care a fost condamnat pentru fapte de corupție, a decis, miercuri, definitiv, Tribunalul Prahova – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Iată decizia instanţei, care este definitivă: „În baza art. 4251, alin. 7, lit. b – respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 2098 din data de 18 august 2017 a Judecătoriei Ploieşti. În baza art.275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămîn în sarcina statului. Definitivă“

“Regret faptele şi mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut”, a spus Gheoghe Ştefan când instanţa i-a acordat cuvântul în şedinţa în care s-a judecat recursul DNA formulat faţă de decizia de liberare condiţionată a fostului edil, pronunţată anterior de Judecătoria Ploieşti.

Când i s-a oferit posibilitatea să aibă ultimul cuvânt, Pinalti a început să plângă în faţa instanţei, spunând că are o stare de sănătate precară. Gheorghe Ştefan a explicat instanţei că merită să fie liberat condiţionat pentru că a depăşit termenul fracţiei de pedeapsă cu 180 de zile.

Gheorghe Ştefan a primit în Dosarul Microsoft și Mită pentru partid o pedeapsă de 1278 de zile de detenţie, din care a executat 297 de zile la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

Gheorghe Ștefan, fost conducător al clubului Ceahlăul și fost primar la Piatra Neamț primise inițial, o pedeapsă de 3 ani de închisoare, dar procurorii au cerut mărirea pedepsei.

În acest dosar, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft.

Procurorii acuză că este vorba despre o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.