Confidenţialitate

Gheorghe Nichita, scrisoare către ieșeni: Nu sunt perfect

 

Primarul Gheorghe Nichita a transmis duminică o scrisoare deschisă prin intermediul căreia își cere scuze ieșenilor pentru “asediul mediatic nemeritat” la care a fost supusă comunitatea locală.

Aflat în arest la domiciliu, edilul spune că regretă situația creată și a face apel la memoria colectivă pentru a-l înțelege pe “omul Gheorghe Nichita, tatăl Gheorghe Nichita, vecinul Gheorghe Nichita”.

“Înainte de toate, vă rog să primiți scuzele mele sincere. Acolo, în adâncul sufletului vostru, vă rog să înțelegeți părerile de rău ale omului Gheorghe Nichita. Regret enorm situația creată în ultimele zile din cauza căreia comunitatea ieșeană a fost ținta unui asediu mediatic nemeritat. În aceste zile, vă rog să vă gândiți la mine și altfel decât la primarul care dirijează șantiere, care elaborează proiecte ample de infrastructură, care sprijină prin investiții masive învățământul ieșean”, spune primarul în scrisoarea adresată ieșenilor.

“Vreau să vă asigur că orașul este funcțional și că fiecare membru al echipei pe care am construit-o duce mai departe proiectele pe care ni le-am asumat.  Nu sunt un om perfect”.

Primarul Gheorghe Nichita este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis vineri ca edilul să fie plasat în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă.