Gheorghe Mencinicopschi, eliberat condiționat în dosarul ICA

Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat condiţionat din închisoare, după ce a executat doi ani din pedeapsa de opt ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă. Prima instanță, Judecătoria Sectorului 4, a respins cererea de eliberare. Gheorghe Mencinicopschi urmează să fie eliberat de la Penitenciarul Jilava.

Gheoghe Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare. În 2014, a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul ICA, alături de Dan Voiculescu,  pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit judecătorilor care l-au condamnat pe Gheoghe Mencinicopschi, el a urmărit “cu orice preţ” privatizarea ICA în favoarea firmei controlate de Dan Voiculescu, respectiv SC Grivco SA.

În acest dosar, în care prejudiciul a fost estimat de procurori la 60 de milioane de euro, Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, pentru spălare de bani.

Alte zece persoane au primit pedepse cu executare sau cu suspendare, cuprinse între trei şi şapte ani de închisoare.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare