Confidenţialitate

Germanii ar putea beneficia în continuare de abonamente pentru transport public cu doar 9 euro. Proiectul, „un succes”, spune Olaf Scholz

Germania ia în calcul să prelungească măsura prin care abonamentele pentru transportul public sunt reduse la 9 euro. În timp ce cancelarul Olaf Scholz spune că proiectul a fost „un succes”, ministrul de finanțe german afirmă un nou hotărâre similară ar costa prea mult statul.

Mulți cetățeni germani au cerut prelungirea programului prin care abonamentul pentru mijloacele de transport în comun a fost redus la 9 euro, cu intenția de a compensa rata în creșstere inflației și scumpirile generate criza energetică și războiul din Ucraina.

Cancelarul Olaf Scholz a cerut găsirea unei soluții prin care programul, acum în vigoare doar pentru 3 luni, adică până la finalul lunii august, să fie prelungit și anul viitor. Scholz a apreciat proiectul ca fiind „un mare succes, una dintre cele mai bune idei ale guvernului pe care-l conduce.

În mod normal, prețul pentru călătoriile cu trenurile regionale, autobuzul și metroul costau în Berlin 86 de euro.

Pe de altă parte, ministrul finanțelor Christian Lindner este sceptic și spune că măsura ar costa Germania 14 miliarde de euro pe, bani ce vor fi luați din bugetele pentru investiții ale unor domenii ca educația.

Cancelarul a mai spus că mulți locuitori ai Germaniei vor un sistem simplificat pentru transportul public.

Citește și: Germania a anunțat reducerea TVA la gaze, de la 19% la 7%

Foto: Shutterstock