Confidenţialitate

Germania va respecta Acordul de la Paris, declară Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a spus că Germania îşi va respecta angajamentele asumate prin Acordul pentru Climă de la Paris și a insistat că nu există întoarcere pe calea începută prin Protocolul pentru climă de la Kyoto, din 1997, şi continuată prin acordul “istoric” din 2015, de la Paris.

“Decizia preşedintelui american de a se retrage din Acordul pentru Clină de la Paris este foarte regretabilă şi mă exprim în mod foarte rezervat când spun acest lucru”, a afirmat ea, adăugând că acordul este “o piatră de temelie” a tentativelor de apărare a “Creaţiei noastre”.

“Tuturor celor pentru care viitorul planetei noastre este important, le spun să continuăm pe această cale pentru a avea succes pentru Mama Pământ”, a insistat şefa Guvernului german, în aplauzele parlamentarilor germani cărora li s-a adresat vineri.

Acordul de la Paris, semnat de SUA şi alte 187 de ţări, este menit să ţină creşterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial. Doar Siria şi Niacaragua nu au semnat acordul.