Confidenţialitate

Germania va introduce o nouă taxă pe energie din toamnă. Facturile vor crește și mai mult, iar Berlinul reduce iluminatul public

Germanii vor plăti facturi mai mari la gaze începând din această toamnă, ca urmare a deciziei Rusiei de a reduce livrările de gaze. În același timp, autoritățile locale din Berlin au decis să reducă iluminatul public în anumite zone ale capitalei din cauza prețurilor la electricitate.

Germania va introduce o nouă taxă pe energie din toamnă, lucru care va crește facturile consumatorilor.

Valoarea noii taxe ar putea varia între 1,5 și 5 eurocenți pentru fiecare kilowat oră, ceea ce ar înseamna o creștere  cu aproximativ 1.000 de euro pe an în facuri pentru o familie de patru persoane.

Concret, companiile de utilități din Germania vor putea să transfere, pe seama consumatorilor, costurile create de acoperirea deficitului apărut ca urmare a diminuării livrărilor de gaze rusești. Recent, Gazprom a redus livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 până la 20% din capacitate.

Tot în contextul scumpirilor la electricitate și gaz, autoritățile de la Berlin au decis să reducă iluminatul public pentru aproximativ 200 de clădiri și obiective turistice emblematice din capitala germană.

Consumul anual de energie pentru toate obiectivele este similar cu cel al 150 de gospodării formate dintr-o singură persoană, au menționat autoritățile locale.

Citește și: România în contextul gazelor naturale: Autoritățile spun că vom face față iernii 2022-2023 | AUDIO

Foto: Shutterstock