Confidenţialitate

România în contextul gazelor naturale: Autoritățile spun că vom face față iernii 2022-2023 | AUDIO

România va face față iernii 2022-2023 în ceea ce privește gazul natural, spun autoritățile române. Țara noastră a susținut și continuă să sprijine cooperarea la nivel european pentru a fi depășite provocările actuale, dar că își și protejează interesele strategice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința gazelor naturale, România este bine poziționată pentru a face față iernii 2022-2023, asigură autoritățile. Acestea invocă atât profilul de consum, cât și disponibilitatea unor surse interne de gaze.

Dacă vor fi necesare măsuri suplimentare de reducere a consumului, consumatorii casnici, IMM-urile, serviciile sociale sau industria critică nu vor fi afectați, precizează secretarul de stat, Dan-Dragoș Drăgan care a participat la reuniunea Extraordinară a Consiliului Energiei de la Bruxelles.

Nivelul de stocare a gazului în depozite este de 55%

Autoritățile menționează că nivelul de stocare a gazului în depozite la momentul actual este de 55%, peste cota obligatorie de 46% care trebuia atinsă până la la 1 august.

De asemenea se reamintește că România a demarat extracția de gaze naturale din Marea Neagră care acoperă aproximativ 10% din consumul anual al țării noastre. Prin realizarea investiției în perimetrul Neptun Deep, România va deveni independentă de importurile de gaze, mai susțin oficialii români.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Statele UE au convenit asupra reducerii cu 15% a consumului de gaze naturale până la finalul lunii martie 2023