Confidenţialitate

Germania trage un semnal de alarmă: Numărul angajaţilor calificaţi scade

Germania trage un semnal de alarmă: numărul angajaţilor calificaţi scade, iar ţara va avea nevoie de aproximativ 400.000 de imigranţi calificaţi pe an. Apelul vine din partea şefului Oficiului Federal pentru muncă, care precizează că nu va fi vorba de azil, ci de imigraţie controlată.

Şeful Oficiului Federal pentru Muncă spune că numărul angajaţilor calificaţi va scădea cu aproape 150.000 anul acesta, iar declinul va fi mult mai dramatic în următorii ani. Aşa că ar fi nevoie de cel puţin 400.000 de imigranţi calificaţi pe an, în toate domeniile. De la îngrijitori la angajaţi care se ocupă de aerul condiţionat şi de sectorul logistic, dar şi în mediul universitar.

“Pentru mine nu este vorba de azil, ci de imigraţie controlată” a avertizat oficialul german.

El a refuzat să ia în calcul posibila rezistenţă la migraţie . “Nu poţi să te ridici şi să spui: . Asta nu funcţionează. Cert este că Germania nu are angajaţi”.

Deficitul de forţă de muncă va fi o problemă cheie pe care trebuie să o rezolve viitorul Guvern după alegerile federale de luna viitoare.

E de aşteptat o modificare a vârstei de pensionare, în contextul scăderii demografice, dar şi a faptului că tot mai mulţi germani preferă cariera academică, în locul unei formări profesionale.

Foto/ Pixabay