Confidenţialitate

Germania renunţă la planul ce viza relaxarea regulilor de carantină pentru cazurile Covid

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătăţii de la Berlin, care şi-a schimbat astfel radical punctul de vedere din cauza îngrijorărilor potrivit cărora anularea normelor de carantină pentru persoanele bolnave ar putea să ducă la un număr mai mare de infectări, relatează Reuters.

„Noul coronavirus nu este o răceală. De aceea trebuie să continuăm cu izolarea după infectare”, a declarat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, într-un mesaj pe Twitter.

Oficialul a recunoscut totodată că a comis o greşeală atunci când a sugerat că Germania ar trebui să renunţe la carantina obligatorie.

Potrivit regulilor de acum, germanii diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 trebuie să intre în carantină obligatorie pentru cel puţin şapte zile.

Autoritățile ar fi vrut să modifice legislația astfel încât carantina să se transforme într-o perioadă de autoizolare voluntară de cinci zile, urmată de recomandarea efectuării unui test COVID la încheierea acelei perioade.

Această idee a apărut după ce numărul cazurilor a început să crească din nou în ultimele săptămâni, afectând personalul disponibil în spitale şi pe cel din multe alte locuri de muncă.

Pe de altă parte, autorităţile din Germania au purtat discuţii despre posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie, însă sprijinul pentru această idee s-a diminuat tot mai mult după apariţia variantei Omicron, care a determinat mai puţine cazuri grave.

Propunerea este ca doar persoanele de peste 60 de ani să fie obligate să se vaccineze împotriva COVID-19 începând din octombrie 2022.

Foto: Shutterstock