Confidenţialitate

Germania: Poliția nu are date care sa indice că exploziile ar fi de origine teroristă

Din motive de securitate, autoritățile germane nu pot spune deocamdată ce scrie în scrisoarea respectivă, găsită în apropierea locului unde s-au petrecut cele trei explozii care au vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund.

Procurorul Sandra Lucke nu a dezvăluit în ce limbă era scrisă revendicarea descoperita de politisti.

“Am găsit o scrisoare în care este revendicat atacul. Nu putem dezvălui conţinutul din motive tactice. Trebuie să examinăm autenticitatea. A fost vorba de o tentativă de omor”, a declarat procurorul german.

Şeful poliţiei din Dortmund a afirmat că un alt dispozitiv neexplodat a fost gasit cu ajutorul câinilor. Autorităţile germane nu au date care sa indice că exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund ar fi de origine “teroristă”.

Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce vehiculul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia. Geamurile autocarului au fost sparte, iar fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani a fost transportat la spital cu răni la mână. Acesta a fost operat în noaptea trecuta la braţ.

La meci urmau să asiste circa 3.000 de suporteri ai echipei din Monaco. Fanii formaţiei gazdă au creat hashtag-ul #bedforawayfans, pentru a-i ajuta pe oaspeţi să-şi găsească un loc de cazare în această noapte.

Meciul Borussia Dortmund – AS Monaco se va juca miercuri, de la ora 19.45.