Confidenţialitate

GERMANIA: Nereguli grave descoperite la locurile de cazare a angajaților abatorului Tönnies | AUDIO

Nereguli grave au fost descoperite de inspectori la un control în locurile unde sunt cazați angajații est-europeni din focarul de coronavirus de la abatorul Tonnies din Germania.

Este vorba de compania aproape 1900 de deficiențe, după cum a anunțat ministrul sănătății din landul Renania de Nord-Westfalia.

Potrivit raportului prezentat de ministrul Karl-Josef Laumann în Parlamentul landului, spatiile de cazare sunt supraaglomerate, au mucegai, prezintă pericol de cadere și scurgeri la acoperișuri, nu există dezinfectant, iar instalațiile sanitare sunt “catastrofale”.

Abatorul la care lucrează 4.000 de români a fost închis acum trei săptămâni, după ce peste 1500 de lucrători, majoritatea din Bulgaria, Polonia şi România, au fost depistaţi cu Covid-19. Dintre acestia, aproape o mie sunt români.

Acum, autoritățile au permis reluarea treptată a activității, cu un număr mic de persoane pentru început. Compania a anunțat că mulți dintre angajați sunt încă în carantină.

Au fost inspectate aproximativ 650 de spații unde erau cazați 5.300 de oameni. 4 apartamente au fost evacuate, din cauza deficiențelor structurale grave și a pericolelor pentru sănătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Manuela Nicolescu