Confidenţialitate

Germania: Fondatorul Pegida adus în fața instanței

Fondatorul mișcării Pegida (Patrioți europeni contra islamizării Occidentului) apare astăzi în fața unui tribunal pentru insulte la adresa refugiaților.

         Lutz Bachmann va fi adus în fața magistraților pentru că în septembrie 2014, pe pagina sa de Facebook a descris refugiații drept ”vite” și ”drojdia societății” – în opinia procurorilor germani aceasta fiind o incitare la ură și o atingere adusă demnității.

Fondatorul Pegida este condamnat deja pentru tâlhărie, violențe și trafic de droguri și a stat închis 14 luni în Germania, după ce s-a ascuns in Africa de Sud. Acum, Lutz Bachmann, de 43 de ani riscă o pedeapsă între trei luni și cinci ani de detenție.

Luni seară, în timpul reuniunii săptămânale a Pegida din centrul Dresdei, Bachmann a fost irnoic față de emoția provocată în Germania de procesul umoristului Jan Bohmermann, care a recitat la un post de televiziune un poem satiric la adresa președintelui turc Recep Tayyip Erdogan

Pegida a fost inființată de Bachmann în urmă cu un an și jumătate la Dresda și militează împotriva ”islamizării Germaniei”. După mai multe remarci, Bachmann a fost inlăturat de la conducerea mișcării, insă a revenit în fruntea acesteia.