Confidenţialitate

GERMANIA: Festivalul berii Oktoberfest a fost anulat

Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri ale berii din lume, nu va avea loc anul acesta.

Aceasta nu este pentru prima dată când Oktoberfest a fost anulat. S-a mai întâmplat în 1854, în 1873, din cauza unei epidemii de holeră, dar şi în ani de război.

Adunările publice sunt interzise în Germania în următoarele luni, iar desfăşurarea evenimentului era pusă de mult sub semnul întrebării.

Cea de-a 187-a ediţie a Oktoberfest urma să aibă loc din 19 septembrie până pe 4 octombrie.

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, care ar fi dat startul festivalului, potrivit obiceiului, a anunţat marţi, “cu tristeţe”, că ediţia de anul acesta este anulată şi că speră ca manifestarea să fie reluată anul viitor.

Anual, peste 6 milioane de persoane participă la Oktoberfest, consumând, în medie, şapte milioane de litri de bere, o jumătate de milion de pui şi un sfert de milion de cârnaţi.

Soeder a subliniat că riscul de infectare cu noul coronavirus ar fi extrem de ridicat în perioada festivalului, mai ales din cauza numărului mare de vizitatori străini, reprezentând aproximativ 30% din total. În plus, aglomeraţia tradiţională ar însemna că nu poate fi respectată regula distanţării sociale.

Autorităţile au mai vorbit şi despre faptul că economia landului a fost deja foarte afectată de criza provocată de pandemie, restaurantele, hotelurile şi firmele de transport fiind printre cele mai vulnerabile.

Ediţia din 2019 a Oktoberfest a generat venituri de 1,23 de miliarde de euro.