GERMANIA: Duel electoral televizat între Merkel şi Schulz

Cancelarul german Angela Merkel şi rivalul social-democrat, Martin Schulz, s-au confruntat în cadrul singurei dezbateri televizate înaintea alegerilor din 24 septembrie. Dialogul a fost lipsit de încrâncenare, comentează BBC.

Şefa executivului de la Berlin a apărut relaxată, credibilă și experimentată, fără a încerca să îşi contraatace adversarul.

Angela Merkel şi-a apărat decizia de a deschide graniţele ţării pentru refugiaţi, în toamna anului 2015, şi acordul cu Turcia pentru a pune capăt fluxului de refugiaţi spre Europa.

În schimb, Martin Schulz a declarat că, dacă va ajunge cancelar, va anula negocierile Ankarei de aderare la Uniunea Europeană, în contextul relaţiilor bilaterale tensionate şi a autoritarismului de care dă dovadă preşedintele Recep Erdogan.

Aflată de 12 ani la cârma Germaniei, Angela Merkel este favorită a scrutinului, cu un avantaj de 14%, potrivit unui sondaj publicat duminică de cotidianul Bild, care creditează CDU cu 38% din intenţiile de vot, faţă de cele 24% pentru SPD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS