Confidenţialitate

Germania: Două activiste de mediu s-au lipit de stâlpii ce susțin scheletul unui dinozaur. Protestau împotriva politicii în domeniul climei | VIDEO

Două activiste de mediu s-au lipit duminică de un stâlp care susţine scheletul unui dinozaur expus la Muzeul de istorie naturală din Berlin pentru a protesta împotriva politicii guvernului german în domeniul climei.

Este cea mai recentă acţiune de acest tip organizată de activişti pentru climă într-un muzeu, după ce opere de artă celebre au fost vizate în mai multe oraşe din Europa.

Două femei cu veste portocalii s-au lipit de stâlpii de metal ce susţin scheletul unui dinozaur cu o vechime de peste 60 de milioane de ani. Ele au afişat un banner pe care scria: „Dar dacă Executivul nu controlează situaţia?”.

Una dintre femei spus că se teme de „incendii, lipsa apei, foamete şi războaie”.

Muzeul a precizat că incidentul a fost rezolvat într-o oră prin intervenţia poliţiei. S-au înregistrat pagube materiale şi au fost depuse acuzaţii penale.

Cele două activiste fac parte din grupul „Ultima generaţie”, care la începutul acestei luni a aruncat cu piure de cartofi pe sticla care protejează tabloul lui Claude Monet “Căpiţe de fân”, expus în muzeul Barberini din Potsdam.

De asemenea, activişti ecologişti s-au lipit de sticla care protejează “Fata cu cercel de perlă”, celebrul tablou al pictorului Johannes Vermeer aflat într-un muzeu din Ţările de Jos, în timp ce alţii au aruncat cu supă pe geamul care protejează tabloul “Floarea-soarelui” de Vincent van Gogh, expus la Galeria Naţională din Londra.

Foto: iknowallnews

Citește și: Târgu Mureș: Picturi cu Mihai Viteazul și stema Regatului României, descoperite în timpul unor renovări la Universitatea de Medicină și Farmacie